Putin talte til nationen, delvis mobilisering i Rusland

Vladimir Putin Foto- Kremlin.ru

Rusland: Den russiske præsident, Vladimir Putin, meddelte onsdag i en tale til nationen en delvis mobilisering i Rusland, skriver TASS.

Putins tale til nationen omhandlede situationen i Donbas og Ukraine, forløbet af ​​”den særlige militæroperation”. Talen blev udsendt onsdag klokken ni om morgenen Moskva-tid, rapporterer Interfax.

Præsidenten sagde, at “for at beskytte hjemlandet, dets suverænitet og territoriale integritet, støtter han Forsvarsministeriets forslag om at gennemføre en delvis mobilisering i landet.” Han havde allerede skrevet under på forslaget, ifølge ham skulle mobiliseringen begynde med det samme, meddelte han.
“De siger åbent, at de opløste Sovjetunionen i 1991, og nu er det Ruslands tur,” sagde Putin om de vestlige lande og deres politikere.

Den russiske præsident, Vladimir Putin skulle have holdt talen allerede i går. Det forventedes, at han bl.a. ville kommentere folkeafstemningerne om annektering af ​​flere separatistområder i den sydlige og østlige del af Ukraine. Tirsdag anklagede lederen af ​​Kreml desuden USA for at forsøge at bevare en dominerende stilling i verden og ville kontrollere alt. Han beordrede våbenindustriens repræsentanter til at styrke oprustningen.

Putins tale blev overraskende ikke afholdt i løbet af tirsdagen, og Kreml havde ikke forklaret, hvorfor den ikke fandt sted. Talen forventedes tirsdag at blive afholdt onsdag, og russiske regeringsmedier spekulerede over en mulig mobilisering, erklæring af krigstilstand i nogle grænseregioner og om folkeafstemninger i de besatte regioner i Ukraine, skrev Insider.

Generel mobilisering er ikke på dagsordnen, sagde allerede tirsdag formanden for den russiske Dumas forsvarskomité, Andrej Kartapolov tirsdag. Hans udtalelse blev dog ikke kommenteret af Kreml.

I den russisksprogede version af Google-søgemaskinen steg antallet af forespørgsler som “mobilisering”, “hvordan undgår man militærtjeneste” og “hvordan man forlader Rusland” voldsomt i løbet af tirsdagen. Den russiske befolkning reagerer med bekymring på nyhederne om en mulig generel mobilisering, lukning af Ruslands grænser og skærpelse af straffene for at undgå militærtjeneste. ota

Share This