Putin: Russere og ukrainere er en nation

Vladimir Putin. Алексей Даничев/РИА Новости

Rusland/Ukraine: Den russiske præsident Vladimir Putin beskyldte under en tv-tale den ukrainske præsident for at overlade Ukraine til udenlandsk kontrol. Han kaldte imidlertid ikke Ukraine for et fjendtligt land; tværtimod hævdede han, at russere og ukrainere er en nation. Hans kommentar var formentlig en reaktion på en lov, som er under udarbejdelse af Kijev, og som betyder, at russer ikke vil blive betragtet som oprindelige indbyggere i Ukraine.

Da den russiske præsident blev spurgt, hvorfor Ukraine ikke var med på listen over fjendtlige lande, hvor USA og Tjekkiet indtil videre er de eneste to lande.

“Jeg har sagt det mange gange, og jeg vil tale om det igen. Jeg betragter ukrainere og russere som en nation. Men ledelsen i Ukraine, den nuværende ledelse i Ukraine, er fjendtlig over for os, sagde Putin.

Putin udtalte sig endvidere om det ukrainske lovforslag, der ikke betragter russerne som de oprindelige indbyggere i Ukraine: “Dette er simpelthen uforståeligt for mig, russere har boet der siden umindelige tider og er nu erklæret ikke hjemmehørende. De kan forlade Ukraine, men det er svært, når de har lejligheder og arbejder der.

Han advarede om, at hvis loven bliver vedtaget, vil den fungere som et “masseødelæggelsesvåben”, fordi det ville reducere det samlede antal russere i Ukraine. ota

Share This