Putin ønsker konfrontation, vil angribe Sverige eller Finland, advarer Georgiens tidligere præsident

Mikheil Saakasjvili i 2013 Foto: European Peoples Party

Rusland: Ruslands præsident Vladimir Putin vil ikke holde op med sin aggression mod andre lande og næste gang han angriber, bliver det hverken Hviderusland eller de baltiske lande, men derimod Sverige eller Finland. Det mener Georgiens tidligere præsident Mikhail Saakajsvili i Foreign Policy.

Spørgsmålet ifølge Saakasjvili er ikke, hvorvidt Putins Rusland angriber, men snarere hvor.

Mikheil Saakasjvili er overbevist om, at Rusland vil gå udenom de baltiske lande, da de er medlem af NATO, men vil derimod indtage for eksempel det nordlige Finland eller den svenske ø Gotland. Saakasjvilis forudsigelser er ifølge ham selv baseret på, hvad han ved fra “den første hånd” om Kremls leder.

Mikhail Saakasjvili var præsident i Georgien i årene 2004 til 2013, heriblandt under den russisk-georgiske krig i 2008, hvor Georgien mistede 20 procent af sit territorium. Saakasjvili er efterlyst i sit hjemland og er anklaget for magtmisbrug. Han er desuden bandlyst i Ukraine efter han i en periode var guvernør i Odessa, men ragede uklart med Ukraines præsident Petro Porosjenko og efterfølgende er blevet deporteret fra Ukraine. ota

Share This