Putin om EUs udmelding om Sputnik V: De farmaceutiske virksomheders lobbyvirksomhed

Sputnik V fabrik i Brasilien Foto- Agencia Brasilia

Rusland: Rusland har afsluttet komplette kliniske forsøg med Sputnik-Light-vaccinen, som kun kræver en indsprøjtning. Under et møde om vaccineproduktion understregede Putin, at 6,3 millioner russere allerede havde gennemgået en frivillig vaccination ved mindst en injektion, samt at 4,3 millioner havde modtaget begge doser.

Putin kalder i russiske medier søndagens erklæring fra eurokommissær Thierry Breton om, at Den Europæiske Union ikke har brug for den russiske Sputnik V-vaccine for mærkelig og en manifestation af farmaceutiske virksomheders lobbyvirksomhed. Rusland tvinger den russiske vaccine ikke til nogen. Ifølge ham opstår der derfor et spørgsmål, hvorvidt sådan en erklæring tjener de farmaceutiske virksomheder eller borgere i europæiske landes interesser.

”Og sådanne mennesker forsøger fortsat at belære os og endda indføre sanktioner mod os,” sagde Putin.

Ifølge russiske medier har Vladimir Putin også meddelt, at han tirsdag vil blive vaccineret mod covid-19. Ifølge Kommersant specificerede lederen af ​​Kreml ikke, hvilken vaccine han ville modtage. Ifølge Interfax-agenturet har heller ikke præsidentens talsmand Dmitrij Peskov afsløret det,blot nævnt, at det selvfølgelig ville være et russisk produkt. “Det bliver en af de tre indenlandske. De er alle pålidelige og gode, ”siger Peskov til Interfax. ota

Share This