Ad

Putin mødes med Orbán i Budapest

Vladimir Putin og Viktor Orbán i Budapest onsdag Foto: Kremlin

Ungarn/Rusland: Ruslands præsident ankom onsdag til Ungarns hovedstad Budapest, hvor han mødtes med Ungarns premierminister Viktor Orbán, skriver ungarske medier.

De to statsmænd har angiveligt diskuteret politiske og økonomiske spørgsmål. Ungarn er et af de europæiske lande med et skeptisk forhold til de europæiske sanktioner mod Rusland, efter Ruslands annektering af den ukrainske halvø Krim.

Ungarn er afhængig af russisk gas og skal ifølge planerne forsynes af TurkStream, hvis formål er at omgå Ukraine. Den russiske koncern Rosatom skal desuden bygge to nye blokke af Paks kernekraftværk, hvis fire nuværende blokke dækker omtrent halvdelen af Ungarns energibehov. Ungarn ønsker at finansiere udbygningen af Paks ved hjælp af et russisk lån. Det er blevet kritiseret af enkelte EU politikere.

Ungarns udenrigsminister Peter Szijjártó sagde inden Putins ankomst til Ungarn, at Putins besøg i Ungarn er et klart bevis for, at Viktor Orbán bliver regnet som en indflydelsesrig politiker og en centraleuropæisk leder. ota