Putin besøger Hviderusland, Lavrov og Sjojgu følger trop

Putin og Lukasjenko Foto- Kremlin


Hviderusland: For første gang i 3 1/2 år mødes Putin og Lukasjenko i Minsk. Mødet betegnes officielt som et bredt “working visit”. Militære emner er naturligt nok højt på dagsordenen. Lukasjenko stillede hviderussisk territorium til rådighed, da Rusland invaderede Ukraine 24.februar, men hviderussiske tropper har ikke direkte taget del i kampene. Rusland har tropper udstationeret i Hviderusland og gennemfører taktisk træning i landet. Om de på et tidspunkt igen skal i kamp i Ukraine, diskuteres. At russiske tropper bliver trænet i Hviderusland skyldes iflg. analytikere mangel på egnede faciliteter i Rusland selv.

Det blev i første omgang annonceret, at Putin ville ankomme til Hviderusland alene, men også udenrigsminister Sergej Lavrov ankom til Minsk mandag morgen. Det er ligelede kommet frem, at forsvarsministrene, Viktor Chrenin fra Hviderusland og Sergej Sjojgu fra Rusland, også vil deltage i forhandlingerne.

Kommandøren for Ukraines kombinerede styrker, Serhij Najev, sagde om mødet, at han troede, at Putin ville diskutere en bredere involvering af hviderussiske styrker i yderligere russisk aggression mod Ukraine. søren.riishøj/ota

Share This