Putin beordrer en atomstyrker i høj beredskab

Illustrationsfoto: Mike Weston abipp

Rusland: Den russiske præsident, Vladimir Putin, har beordret landets atomstyrker til at være i høj beredskab. Han begrundede dette med “aggressive udtalelser fra NATO-medlemslandene”, skriver agenturerne. NATO-chef Jens Stoltenberg betegner Putins ordre som en farlig retorik.

“Vestlige lande deltager ikke kun i fjendtligheder mod vores stat på det økonomiske område, men de øverste ledere af den nordatlantiske alliance har fremsat aggressive udtalelser om vores land,” sagde Putin efter søndagens møde i Kreml med forsvarsminister Sergej Sjojgu deltog og stabschef Valery Gerasimov. .

I en erklæring udsendt af russisk tv klagede den russiske præsident over, at Vesten vedtog illegitime sanktioner mod Rusland.

USA’s FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield sagde, at det var en uacceptabel eskalering af spændingerne i den nuværende krig. “Det betyder, at præsident Putin fortsætter med at eskalere denne krig på en måde, der er fuldstændig uacceptabel, og vi skal fortsætte med at forpurre hans handlinger så skarpt som muligt,” sagde hun ifølge Reuters. ota

Share This