Præsidentvalg i Turkmenistan: Berdymuhamedov på vej ud, Berdymuhamedov på vej ind

Berdymukhammedov Foto: Youtube

Turkmenistan: Turkmenistan får en ny præsident den 12. marts. Men han vil stadig hedde Berdymuhamedov. Landets nuværende præsident Gurbanguly Berdymuhamedov meddelte den 11. februar, at han træder tilbage, skriver Eurasianet.

“Som I ved, nåede jeg for to år siden profeten Muhammeds alder,” sagde han. “I dag vil jeg tale med jer om den svære beslutning, jeg har truffet. Jeg støtter ideen om, at unge ledere, der er opdraget i et godt åndeligt miljø og i overensstemmelse med vor tids krævende behov, får mulighed for at lede landet.”

På Gurbanguly Berdymuhamedovs opfordring besluttede parlamentet, at et lynvalg skal finde sted den 12. marts. Den 14. februar var, datoen for den officielle start på valgkampen, stemte en forsamling af medlemmer af det demokratiske parti enstemmigt for at nominere præsidentens 40-år gamle søn Serdar Berdymukhamedov, som deres kandidat. ota

Vidste du, at Gurganbuly Berdymuhamedov i løbet af sin regeringstid bl.a. har forbudt biler af en anden farve end hvid, import af bikini og korte bukser og kvindekørsel? Læs mere på Mr.East.

Share This