Polske præsidentkandidater afviser at deltage i en debat

Illustrationsfoto: Piotr Drabik

Polen: Der vil formentlig ikke være nogen debat mellem de to polske præsidentkandidater inden anden runde af præsidentvalget bliver afgjort i weekenden.

Polens nuværende præsident Andrzej Duda nægtede i sidste uge at deltage i en debat i den kommercielle tv-station TVN torsdag. Andrzej Duda appellerede først til, at debatten skulle modereres og afholdes af alle tre tv-tv (TVP, TVN og Polsat). Senere sagde præsidentens stabschef Adam Bielan, at Andrzej Duda har et møde med vælgerne torsdag. Til sidst afviste præsident Duda at han vil deltage i en debat, som derfor ikke fandt ikke sted.

Rafał Trzaskowski nægtede mandag aften at deltage i en TVP-debat, der skulle finde sted i i byen Końskie. Trzaskowski inviterede i stedet Duda til en debat i byen Lešno.

Lov og Retfærdigheds stedfortræder-talsmand, Radosław Fogl, betegnede mandag Trzaskowskis invitation og arrangementet som “en kabaret samt en ikke-objektiv debat” arrangeret af Rafał Trzaskowskis personale. Andrzej Duda blev derfor TVP-udsendelse i Końskie. ota

Share This