Polske landmænd vrede over import af ukrainsk korn

Illustrationsfoto: Ximenex

Polen: I begyndelsen af februar protesterede polske landmænd ved grænsen til Ukraine mod ukontrolleret import af ukrainsk korn til landet. Ifølge polske landmænd fører ukontrolleret import af ukrainsk korn til sammenbrud af ikke kun det lokale, men også det nationale marked. Ukrainsk korn importeres som “teknisk” og er ikke underlagt fødevarekvalitetskontrol. Flere protester har fundet sted i Polen, skriver Tygodnik Zamojski.

På grund af tilstrømning af ​​korn fra Ukraine kan polske landmænd ikke sælge deres eget korn. Ifølge Det Polske Bondeparti ligger der p.t. 2,5 millioner tons polsk korn i polske lagre. Ifølge lokale landmænd bruger Ukraine korn til at betale for forsyninger af brændstof og våben til krigsindsatsen.

Landbrugsminister Henrik Kowalczyk hævder, at importen af ​​ukrainsk korn er under kontrol, og der spredes løgne og misinformation om situationen. EU-landbrugskommissær Janusz Wojciechowski udtrykte i midten af ​​januar håb om, at problemerne ville vise sig at være midlertidige. ota

Share This