Polske baner opjusterer med 450 nye togvogne

Sådan skal de nye togvogne se ud Foto: PKP Intercity

Polen: PKP Intercity har i sidste uge meddelt det største udbud i Polens historie. PKP søger en leverandør af 300 togvogne med mulighed for at købe yderligere 150 togvogne. De nye togvogne skal forbedre rejsekvaliteten.

“Flere hundrede moderne, sikre og komfortable vogne, vores nationale transportør vil købe, vil være et meget stort skridt i retning af at gøre jernbanen til den vigtigste transportform,” siger Andrzej Adamczyk, infrastrukturminister.

Det polske jernbaneselskab vil købe syv forskellige typer vogne. 38 1. klasses vogne (kombination af kupe- og rummelig kupe), 40 2. klasses kupevogne, 80 rummelige 2. klasses vogne, 38 2. klasses kupévogne med pladser til personer med handicap. Desuden 40 rummelige 2. klasses vogne med plads til transport af cykler, 38 spisevogne og 26 overnatningsvogne.

Togvognene skal kunne klare en hastighed på 200 km/t. PKP Intercity forventer at leverancerne påbegynder i 2025 og vil indsætte de nye køretøjer på nationale og internationale ruter.

PKP Intercity viste også et nyt interiørdesign, som efterhånden bliver standard inden for langdistancetransport. Vognene får aircondition, WiFi, stikkontakter og et individuelt lys system, stikkontakter og USB. Et branddetektionssystem og et kamerasystem vil blive brugt til passagersikkerhed. Der kommer desuden særlige områder for forældre, der rejser med børn, som forbinder passagerområdet med et sikkert legeområde.

Planlagte ruter, hvor de nye togvogne skal indsættes:
• Warszawa – Poznań – Berlin;

• Warszawa – Poznań – Szczecin;

• Gdynia – Warszawa – Katowice – Bohumín – Wien;

• Przemyśl – Kraków – Katowice – Wrocław – Berlin;

• Przemyśl – Kraków – Katowice – Wrocław – Poznań – Szczecin;

• Gdynia – Poznan – Wrocław – Prag;

• Kraków / Wrocław – Bohumín – Wien

Share This