Polsk historiker: Tyskland og Rusland vil destabilisere Polen

Polens hovedstad Warszawa Foto: Ota Tiefenböck

Polen/Tyskland/Rusland: Den nuværende polske regerings forsøg på at forhindre den russisk-tyske energisamarbejde og er uønsket i både Tyskland og Rusland. Begge lande har en interesse i at destabilisere den politiske situation i Polen. Det siger den polske historiker professor Bogdan Musial i det polske medie wPolityce.

Musial mener endvidere, at Tyskland ved at samarbejde med Rusland omkring energilevering direkte eller indirekte støtter Rusland i krigen mod Ukraine. Rusland disponerer over store beholdninger af gas og olie, som landet rent teknologisk ikke ville være i stand til at udnytte uden tyskernes hjælp, mener professoren.

”Rusland har brug for at destabilisere situationen i Polen, støtte interne konflikter. Destabilisering af Polens regering er ligeledes i Tysklands interesse, som ønsker situationen før 2015. For Rusland og Tyskland er en polsk regering, som ønsker at implementere polske nationale interesser uønsket, da begge lande gerne vil bevare en status quo situation, siger Bogdan Musial. ota

Share This