Polsk flyselskab afviser russisk tennisspiller

Lot fly Foto: Marcinj

Polen/Rusland: Det polske flyselskab LOT nægtede i sidste uge at lade den russiske tennisspiller Vitalija Djatjenko komme ombord af et LOT fly på baggrund af hendes statsborgerskab. Den 32-årige indfødte fra Sotji var ved at tage til en turnering på Korsika, men hendes rejse sluttede længe før, hun kunne udfordre sin første modstander. “De behandlede mig som en tredjeklasses borger,” skriver hun på sociale netværk.

“I dag blev jeg udelukket fra Polish Airlines flyvning på ruten Cairo – Warszawa – Nice. Og det kun fordi jeg har et russisk pas. Det hjalp ikke, at jeg havde et støttebrev fra WTA og ITF,” beskriver Djatjenko situationen.

“Jeg tilbragte natten i lufthavnen, de behandlede mig som en tredjeklasses borger. Jeg brugte tusindvis af euro, men det er ikke, hvad det handler om. Faktum er, at jeg ikke havde nogen mulighed for at komme frem. Det eneste, der var tilbage, var at tage hjem. Jeg går glip af endnu en uges kampe, og det kun på grund af min nationalitet,” fortsætter Djatjenko, der har tjent over 1,7 millioner dollars (ca. 36 millioner kroner) i løbet af hendes karriere. ota

Share This