Polsk dommer kan alligevel dømme Champions League finalen

Szymon Marciniak Foto: Oleg Bkhambri (Voltmetro)

Polen: Szymon Marciniak kan trods protester dømme Champions League finalen i fodbold. Det har UEFA bestemt. Årsagen til protesterne er, at den polske top-dommer den 29.maj holdt tale på en konference arrangeret af Slawomir Menzen, som er leder af det højre- nationale parti Konføderationen. UEFA har accepteret Marciniaks forklaring – og undskyldning.

Marciniak erklærer, at han er imod alle former for had, diskrimination og intolerance inden for sport. Den polske minister for sport og turisme, Kamil Bortniczuk bakker op om Marciniak og kalder angrebene på ham “grov manipulation”. Ministeren vil henvende sig personligt til UEFA for at støtte Marciniak.

At sagen har vakt så stor opsigt i og uden for Polen skyldes, at der afholdes parlamentsvalg i Polen i oktober i år. Menzen’s parti vil måske blive udslagsgivende under regeringsforhandlingerne. Konføderationen vil formentlig kunne agere støtteparti for den nuværende regering, forudsat naturligvis at Konføderationen og Kaczynski’s Lov og Retfærdighedspartiet opnår flertal sammen i parlamentet. Champions League finalen mellem Inter og Manchester City bliver spillet på Ataturk olympiske stadion i Istanbul den 10. juni. Søren.riishøj

Share This