Polens premierminister: EU`s afvisning af økonomisk hjælp til Polen er en erklæring af 3. verdenskrig

Morawiecki Foto- Kancelaria Premiera

Polen: Hvis ikke Europa-Kommissionen sender Polen milliarder af euro fra genopretningsfonden for corona-pandemi, vil det ifølge Warszawa være en “erklæring om en tredje verdenskrig. I et sådant tilfælde vil landet “forsvare sine rettigheder med alle de våben, vi har til vores rådighed”, siger den polske premierminister Mateusz Morawiecki til Financial Times.

Morawiecki reagerer på, at Europa-Kommissionen stadig ikke har godkendt den polske genopretningsplan, som hvert land skal indsende for at modtage penge fra genopretningsfonden.

Morawieckis hentydning til forsvar med alle midler er formentlig en trussel om, at Polen vil nedlægge veto mod forslag inden for EU, hvis vedtagelse kræver enstemmigt samtykke fra alle medlemslande.

EU har i en længere periode kritiseret reformen af det polske retsvæsen, som ifølge kommissionen grundlæggende begrænser retsvæsenets uafhængighed. Europa-Kommissionens har foreløbigt, i december 2017, åbnet proceduren i henhold til EU-traktatens artikel 7 og har også fået medhold i sin kritik af Polen af EU-Domstolen. ota

Share This