Polen midt i corona-krisen: Polens parlament diskuterer stramninger af abortlovgivningen

En tidligere demonstration mod abort i Polen Foto: Zorro2212

Polen: Det polske parlament skal i dag, midt i en krise, skabt af coronavirus, diskutere stramninger af landets abortlovgivning. Ifølge modstandere af loven, sker det bevidst midt i coronakrisen, hvor der er begrænset bevægelses- og forsamlingsfrihed, for at undgå protester, skriver Euronews.

Lovforslaget, som allerede blev behandlet i 2016, men droppet efter store befolkningsprotester, vil betyde, at abort af fostre med fosterskader vil være ulovlige. Udover abortloven vil Polens parlament ved dagens møde også diskutere forbud af seksual undervisning af personer under 18 år.

Lovforslaget om stramning af abortlovgivningen, har på grund af forsamlingsforbud i Polen og dermed forbud af demonstrationer, skabt store protester på sociale medier, hvor polske kvinder protesterer imod loven. I flere polske byer, eksempelvis i Krakow, bliver der dog afholdt mindre demonstrationer.

Polen har i forvejen en af Europas strangeste abortlove, hvor abort kun er tilladt ved fosterskader eller efter incest og voldtægt. Mange polske kvinder får derfor udført abort enten ulovligt i Polen eller i nabolandene Tjekkiet og Slovakiet.

Share This