Polen vil beskytte ytringsfrihed på sociale medier, ny lov på vej

Facebook Foto- Veluben

Af Jimmi Eklöv

Polen: Den polske regering  er i øjeblikket i gang med at forberede en lov der skal beskytte brugerne af sociale medier, herunder brugernes ytringsfrihed, oplyser den polske justitsminister Zbigniew Ziobro på blandt andet Polskie Radio

”Det er vigtigt for os at  brugerne af sociale medier skal have en fornemmelse af, at deres rettigheder er beskyttet. Ytrings- og debatfrihed er essensen af demokratiet, siger Ziobro. 

Vicejustitsministeren Sebastian Kaleta, der er med til at forberede lovforslaget, erklærer videre til den polske nyhedside Benhmark.pl  ”at Polen må  have regler, der beskytter mod misbrug fra gigantiske internetfirmaer”.

Meningen med forslaget til den polske lov, er at forhindre, at sociale medier kan slette eller censure polske brugeres udsagn, hvis de ikke overskrider gældende polsk lov.

Sebastian Kaleta understreger endvidere til de polske medie :  ”At de nye regler vil give Polen mulighed for at straffe sociale medievirksomheder for krænkelse af brugernes rettigheder”.

Hvis det viser sig, at virksomheder krænker brugernes rettigheder, kan de blive idømt en bøde på op til 2,2 millioner euro. 

Meningen med lovforslaget, som det polske justitsministerium for tiden arbejder med er også at regulere evt. uoverensstemmelser omkring sletninger. Skulle der opstå uenighed mellem brugeren og de sociale medier om lovligheden af eventuelle sletninger af et udsagn eller lukning af en konto , så skal det afgøres ved en polsk domstol.

Share This