Polen reducerer sociale ydelser til ukrainske flygtninge

Polen: Flere og flere ukrainere, der ankom til Polen efter den 24. februar sidste år, mister deres krigsflygtningestatus og det beskyttende sociale skjold, der er forbundet med det. Ifølge loven må de ikke forlade polsk territorium i mere end 30 dage. De, der har gjort det, betragtes som turister, når de vender tilbage til landet og ikke længere har ret til gratis sundhedspleje, social støtte eller børnetilskud. Hvis de har modtaget økonomisk støtte ulovligt, skal de returnere den, skriver Gazeta Wyborcza.

Der bor omkring tre millioner ukrainere i Polen i øjeblikket. Polske myndigheder skønner, at halvdelen af ​​dem var i landet allerede før det russiske angreb på Ukraine. Ifølge finansminister Magdalena Rzeczkowskas udtalelse på Radio Zet har staten indtil videre brugt omkring 30 milliarder zloty (ca. 51 milliarder kroner) på at støtte ukrainske flygtninge, og skal nu “sænke farten”.
Ukrainere, der bliver i Polen i mere end 180 dage skal fra 1. maj i år betale 75 procent af udgifterne til overnatning og mad, hvilket er 60 zloty (310 kroner) om dagen.
”Vi ønsker ikke at fratage nogen tag over hovedet. Disse foranstaltninger er mere af motiverende karakter,” sagde viceindenrigsminister Paveł Szefernaker. ota

Share This