Polen i coronavirus tredje bølge

Illustrationsfoto: Pixabay

Polen: Tredje bølge af coronaviruspandemien er ved at få styrke i Polen. Lørdag blev 14.875 meldt som smittede. Tallene i denne uge var de højeste i Polen siden slutningen af november, og antallet af mennesker på intensive afdelinger stiger.

Sundhedsminister Adam Niedzielski meddelte onsdag, at personer med bekræftet covid-19 sygdom har ret til at pulse oxymeter fra staten – et lille udstyr til hjemmebrug, der måler puls og iltniveauet i blodet.

Regeringen regner med, at Polen klarer den tredje bølge bedre end bølgen i efteråret, takket være vaccination af seniorer og lægernes erfaringer. Knap 3,4 millioner polakker er nu vaccineret med den første dosis.

Mens den russiske Sputnik V-vaccine har lukket døre til Polen, udvikler situationen sig omkring den kinesiske vaccine fra Sinopharm. Den polske præsident Andrzej Duda talte tirsdag om en mulig polsk ordre med sin kinesiske modstykke Xi Jinping. Niedzielski anbefaler dog ikke import af denne vaccine.

Polakker har generelt en afvisende holdning til både den russiske og kinesiske vaccine. En undersøgelse for RMF FM-radio-og DGP viste, at 73 procent af befolkningen vil sige nej til disse vacciner.

Share This