Polen får verdens største batterifabrik

Illustrationsfoto: Mario Roberto Durán Ortiz

Polen: Den sydkoreanske koncern LG har store planer i Polen. Koncernen vil udvide sin fabrik i landsbyen Kobierzyce nær Wrocław. Udvidelsen skal være afsluttet ved udgangen af ​​2022 og vil blive en arbejdsplads for op til 10.000 mennesker.

”Det bliver den største batterifabrik til elbiler i verden, som vil dække op til 60 procent af efterspørgslen,” siger Cezariusz Lesisz, direktør for Agentur for Industriens Udvikling (IDA).

Den nye fabrik skal producere batterier med en samlet kapacitet på 100 GWh pr. År. Det ville være nok til omkring en million elbiler eller næsten 10 millioner plug-in-hybrider og ville væsentligt bidrage til stigningen i den globale produktionskapacitet, som i 2019 nåede 180 GWh. Til sammenligning har den største fabrik i verden, der ligger i Kina, en årlig produktionskapacitet på 60 GWh.

Ligeledes Volkswagen skal bygge flere batterifabrikker i Europa og har blandt andet Slovakiet og Tjekkiet i kikkerten. Koncernen har foreløbigt besluttet at bygge batterifabrikker i Salzgitter Tyskland a Skellefteå i Sverige. ota

Share This