Pave med en korsfæstet dukke, det er for meget, polsk magasin trukket tilbage fra hylderne

Polen: Det seneste nummer af satiriske og anti-gejstlige magasin Nie (Ne) er forsvundet fra filialerne af det polske postkontor og tankstationer af det statslige olieselskab Orlen. På forsiden af ​​magasinet er den tidligere polske pave Johannes Paul II, som holder et kors med en nøgen korsfæstet dukke.

Forsiden af ​​det aktuelle nummer af Nie er relateret til en TVN24-udsendelse, som afslører, at Johannes Paul II under sin embedsperiode som ærkebiskop i Krakow vidste, at flere præster misbrugte børn og forsøgte at skjule deres handlinger. Den viste tre præster, som Karol Wojtyla, senere Johannes Paul II, flyttede mellem polske sogne i 1970’erne, sendte til et kloster eller til Østrig, efter at de blev anklaget for at have misbrugt børn.

Torsdag godkendte den polske Sejm som svar på udsendelsen en resolution om forsvar af Johannes Paul II’s gode navn. Resolutionen, der taler om en “skamfuld mediekampagne” eller bestræbelser på at “kompromitere historiens største polak”, blev fremlagt af det regerende PiS-parti.

“Jeg har besluttet, at det nye nummer af ugebladet Nie, hvis forside overskrider alle grænser, vil blive trukket tilbage fra alle salgssteder i Orlen. Vi har plads til alle pressetitler, men vi er ikke enige i had mod Johannes Paul II og med ødelæggelse af ​​hans autoritet,” skrev Orlen-chef Daniel Obajtek på Twitter tirsdag.

Radio Zet minder om, at magasinet Nie i længere tid har publiceret artikler, der er kritiske over for Johannes Paul II. I 2005 idømte retten grundlæggeren af ​​magasinet Jerzy Urban for at have fornærmet den tidligere pave. Urban var i 1980`erne talsmand for den polske kommunistiske regering. ota

Share This