Pave Frans opfordrer til samarbejde om at modtage migranter

Illustrationsfoto- Mstyslav Chernov

Migrantkrisen: Pave Frans opfordrede EU til at samarbejde om at modtage migranter, der ankommer via Middelhavet. Ifølge ham kan Italien, Spanien, Grækenland og Cypern ikke bære ansvaret for alle disse migranter, skriver DPA.

Paven opfordrer til modtagelse, akkompagnement, støtte og integration af migranter. “Hvis disse fire trin ikke koordineres, kan arbejdet med migranter ikke ende godt,” sagde han. Han tilføjede, at han stadig beder for de mennesker, der rejser fra Nordafrika over Middelhavet til Europa på både.

Pave Frans har tidligere kritiseret behandling af ​​migranter på europæiske kyster skarpt og kaldt Middelhavet for “verdens største kirkegård”. Ifølge ham er det skandaløst, ulækkert og syndigt at nægte migranter adgang.

Mange af migranterne er på vej til Italien, hvor den nye højreorienterede regering Giorgia Meloni har taget en hård linje over for folk, der bringes ind af NGO fartøjer. Hun lukkede italienske havne for disse skibe og gjorde det klart, at hun kun ville tillade kvinder, børn og mennesker med dårligt helbred at gå i land. Ifølge hende skal de stater, under hvis flag skibene sejler, tage sig af de resterende migranter.

Share This