Partileder dumper ukrainsk koalitionsaftale

Partileder Oleg Tjagnibok  Foto: Svoboda

Partileder Oleg Tjagnibok Foto: Svoboda

Ukraine: Lederen af det ukrainske parti Svoboda, Oleg Tjagnibok, er skuffet over den koalitionsaftale, partilederne af de fem demokratiske partier i Ukraine er blevet enige om i går. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.Tjagnibok mener, at koalitionsaftale, som ifølge ham var alt for længe undervejs, mangler en bestemmelse om, at den nye koalition vil bekæmpe oligarker og deres indflydelse på landets politiske og økonomiske liv.

”Det vigtigste spørgsmål, udover at bekæmpe Moskva, det er at fjerne oligarkerne fra magten. Hvis de ikke bliver fjernet, kan vi ikke gennemføre nogen reformer, mener Oleg Tjagnibok og understreger, at oligarkerne har en stor indflydelse på alt i det ukrainske samfund, fra politik og økonomi til civilsamfundet.

Han opforder koalitionsmedlemmerne generelt til at droppe personlige ambitioner, give hinanden plads og forhandle.

Den nye regerende koalition i Ukraine vil bestå af fem partier: Blok Petro Porosjenko, Folkets Front, Samopomich, Det Radikale Parti og Fædrelandet. Der er foreløbigt ingen navne, men det forventes, at Arsenij Jatsenjuk vil fortsætte på posten som landets premierminister. ota

Share This