P1 Orientering besvarer Mr.Easts kritik

Foto: Fred Romero

Debat: I et debatindlæg på Mr.East undrede Mr.Easts chefredaktør sig over P1 Orienterings indslag om OpenLux afsløringer i Luxemborg. Mr.East har i går modtaget en mail fra redaktionschef for P1 Morgen og P1 Orientering, Claus Cancel. Vi har aftalt med Claus Cancel, at vi bringer hans svar på Mr.East.

“Jeg har læst dit indlæg på Mreast.dk og kan deraf forstå, at du ikke er helt tilfreds med dækningen af Openlux i Orientering Europa søndag 14. februar.

Vi kan ikke altid nævne alle detaljer i de historier, vi kaster os over. Det var også tilfældet med historien i søndags. Ergo prioriterede vi. Vi nævnte en række af de lande, der var involveret i direkte ulovlig aktivitet. Der er som du skriver nævnt rigtigt mange lande i Openlux-afsløringen, men en del af disse nævnes på grund de har selskaber og skuffeselskaber i Luxemborg. Det er ikke nødvendigvis ulovligt.

Vi kunne dog have været tydeligere i vores deklarering af, hvilken del af Openlux, som vi talte om – nemlig hvidvaskdelen – og så havde de eksempler vi havde hevet frem måske givet mere mening,” skriver Claus Cancel.

Hos Mr.East takker vi Claus Cancel for hans reaktion og ønsker at understrege, at vi, uanset om vores kritik var berettiget eller uberettiget, fortsat betragter P1 Orientering som et godt tilrettelagt program. Vi vil naturligvis fortsat følge programmet og på det varmeste også anbefaler P1 Orientering til Mr.East læsere.

Share This