Østrigsk forretningsmand anklager Kaczynski

Østrig/Polen: Den østrigske businessmand Gerald Birgfellner anklager formand for det regerende polske Lov og Retsfærdighedsparti for manglende information i forbindelse med opførelse af to skyskrabere i Warszawas centrum. Kaczynski har angiveligt begået en kriminal handling, da han ikke informerede Birgfellner om, at projektet ikke kunne realiseres, skriver Gazeta Wyborcza.

Gazeta Wyborcza har offentliggjort hemmelige audio-optagelser af Kaczynski, hvor det ser ud til, at han udtaler sig om projektet og betinger opførelsen af skyskraberne med, at hans parti vinder lokalvalget i Warszawa. Den polske forfatning forbyder politiske partier ellers at være økonomisk aktive.

Det var selskabet Srebrna, der skulle stå for opførelsen af skyskrabere, hvor der blandt andet skulle være kontorer, lejligheder, et hotel og Lech Kaczynski Foundation. Byggeriet bliver ikke til noget, da Lov og Retfærdighedspartiet tabte valget i Warszawa.

Gerald Birgfellner har angiveligt brugt 1,5 millioner euro på projektet, som den polske byggevirksomhed Srebrna ikke vil betale. Gerald Birgfellner mener, at det er Jaroslaw Kaczynski og manglende information fra hans side, der må bære et ansvar for at projektet ikke bliver til noget

Lov og Retfærdighedspartiets talsmand Beata Mazurek afviste tirsdag Gazeta Wyborczas afsløring, som ifølge hende blot er en spekultion. ota

Share This