Østeuropas Sinatra fejrer 80 års fødselsdag

Karel Gott Foto: Daniel Sedlecky

Tjekkiet: Alle tjekkiske og mange udenlandske medier fejrer i disse dage den tjekkiske folkekære sanger Karel Gott. Karel Gott, som i 1960`erne i Tyskland fik tilnavnet Østeuropas Sinatra blev søndag 80 år.

Karel Gott har i løbet af sin 60 årige karriere indspillet 300 plader/Cd`er, som er blevet solgt i mere end 30 millioner eksemplarer.

Karel Gott har altid været enormt populær i sit hjemland Tjekkiet og nabolandet Tyskland, men har optrådt over hele verden, heriblandt Las Vegas  samt havde to koncerter i Carnegie Hall i New York.

Karel Gott er fortstat aktiv sanger, senest med en hit indspillet med sin datter Charlotte Ella, som på ganske få måneder er blevet set af mere end ni millioner mennesker på Youtube.

I forbindelse med Karel Gotts 80-års fødselsdag blev der udgivet en særlig minde 0 euro seddel. Der blev udgivet 5.000 sedler til en pris af 50 tjekkiske kroner per styk, som blev udsolgt i løbet af fire timer. Sedlen var desuden et tilbehør i en 15 CD Box, udgivet til lejligheden ota

Share This