Østeuropæere svindler sig til kontanthjælp i Tyskland

Af Michael Skovgaard Tyskland: De parkerer dyre biler foran et herberg for hjemløse, hvor de skal indbetale 100 euro for at blive registreret. Dermed er vejen banet for kontanthjælp. Flere tyske herberger for hjemløse melder om en ny tendens. Dyre biler med hovedsageligt østeuropæiske nummerplader parkerer foran herbergerne. Ejerne af bilerne lader sig registrere, hvormed […]

Illustrationsfoto: order_242

Af Michael Skovgaard

Tyskland: De parkerer dyre biler foran et herberg for hjemløse, hvor de skal indbetale 100 euro for at blive registreret. Dermed er vejen banet for kontanthjælp.

Flere tyske herberger for hjemløse melder om en ny tendens. Dyre biler med hovedsageligt østeuropæiske nummerplader parkerer foran herbergerne. Ejerne af bilerne lader sig registrere, hvormed de tager pladser fra folk med et reelt behov.

Efter registreringen har de fast adresse i Berlin og kan således køre i Porschen eller den store BMW hen til det nærmeste socialkontor og hæve kontanthjælp (Hartz IV), uden at der reelt foregår en kontrol eller stilles krav.

Lederne af herbergerne har ingen indflydelse på, hvem der kan registreres, og ifølge myndighederne har man ikke kapacitet til at kontrollere, om de indskrevne reelt har ret til at blive modtaget som hjemløse.

Det betyder, at man reelt ikke kan stille noget op over for EU-borgere fra andre lande, der svindler sig til tysk kontanthjælp.

Share This