Orbán vækker forargelse igen, denne gang med et tørklæde

Viktor Orbán Foto: European People’s Party

Ungarn: Ungarns premierminister Viktor Orbán dukkede i weekenden op til en landholdskamp i fodbold i Budapest med et tørklæde om halsen dekoreret med et kort over Stor-Ungarn. Udover nutidens ungarske territorium viste kortet også dele af Østrig, Slovakiet, Kroatien, Slovenien, Serbien, Ukraine og Rumænien. Orbáns tørklæde vakte protester i nabolandene.

“Fodbold er ikke politik. Vi må ikke se det, hvad det ikke er. Det ungarske landshold er holdet for alle ungarere, uanset hvor de bor,” forsøgte Orbán at dæmpe følelserne i nabolandene.

Det rumænske udenrigsministerium udsendte en erklæring, der kalder Orbáns gestus uacceptabel. “Det er en manifestation af revisionisme, der er i direkte modstrid med den nuværende virkelighed,” skrev ministeriet.

Den slovakiske udenrigsminister Rastislav Kacer understregede, at han værdsætter tusind års fælles ungarsk historie. “Irredentisme og revisionisme har imidlertid ingen plads i vores forhold. Vi så, hvor sådanne følelser førte hen i 1939, og vi ser dem i dag i Ukraine i form af russisk aggression,” sagde Kacer.

Det ukrainske udenrigsministerium besluttede at indkalde den ungarske ambassadør til en samtale.
“Propaganda af revisionisme i Ungarn bidrager ikke til udvikling af ​​ukrainsk-ungarske relationer. Den ungarske ambassadør vil blive inviteret til udenrigsministeriet, og vil blive gjort opmærksom på, at Viktor Orbáns handlinger er uacceptable, sagde talsmand for det ukrainske diplomati, Oleh Nikolenko. ota

Share This