Orbán overrasker igen, besøgte Aserbajdsjan og er på vej til Kina

Viktor Orbán Foto: European People’s Party


Ungarn: Den ungarske premierminister Viktor Orbán besøgte søndag Aserbajdsjan, hvor han deltog i forhandlingerne om det nordlige Cypern. Hans besøg i landet skete umiddelbart efter besøg i Kiev, hvor han mødtes med Ukraines præsident Volodymyr Zelensky, besøg i Moskva, hvor han mødtes med Ruslands præsident Vladimir Putin.

I Aserbajdsjan deltog Orbán i det uformelle topmøde i Organisationen af ​​Tyrkiske Stater (OTS), hvor man blandt andet diskuterede legitimeringen af ​​det såkaldte Nordcypern, skriver det franske dagblad Le Monde. Orbáns deltagelse i topmødet for lande, der ønsker at legitimere den tyrkiske republik Nordcypern, affødte endnu engang kritik i EU, som Ungarn i øjeblikket er formand for.

“Ungarn har ikke modtaget noget mandat fra EU-rådet til at fremme forbindelserne med denne organisation,” erklærede chefen for EU’s diplomati, Josep Borrell søndag, som bemærkede, at Orbán tog til Moskva og Aserbajdsjan uden et EU-mandat.

Ungarske medier meddelte søndag, at Orbán vil rejse videre til Kina, hvor han skal mødes med Kinas præsident Xi Jinping. ota

Share This