Orbán opfordrer EU til at anerkende de centraleuropæiske lande som fuldgyldige medlemmer af EU

Viktor Orbán Foto: European People’s Party

Ungarn: “Tiden er inde til at indrømme, at de centraleuropæiske lande er fuldgyldige medlemmer af EU.” Sådan skriver Ungarns premierminister Viktor Orbán i en skrivelse, som han kalder Samizdat nummer 8. Han forlanger, at de centraleuropæiske landes ind i mellem anderledes holdninger bliver taget seriøst. Orbán reagerer hermed på CDU`s formand, og måske kommende tyske kansler, Armen Laschets forslag om at ændre udenrigspolitiske beslutninger i EU fra ensstemmighed til flertalsbeslutninger, affødt af Ungarns veto ved en EU fælleserklæring omkring striden i Israel.

”I henhold til EU-aftalerne skal der være fuld enighed om vigtige spørgsmål såsom udenlandske spørgsmål. Derfor har Ungarn ved at nedlægge veto ikke gjort andet end at handle i overensstemmelse med EU-traktaterne. At beskylde Ungarn for ikke at være europæisk, fordi det har brugt sin ret, er faktisk ikke-europæisk, ”siger Orbán.

Den ungarske premierminister kræver, at unionens ledere indser, at staterne i Centraleuropa er mere homogene med hensyn til befolkning, og at hovedparten af deres borgere stadig har jødisk-kristne rødder og den europæiske kultur. Det er en af ​​grundene til, at det ikke er muligt at forstå lande som Israel, som et mål for EU-sanktioner, hævder Orbán.

”Det er ikke muligt, selvom hr. Laschet fra den fransk-tyske akse opfordrer til den “rigtige EU-politik”. Det er på tide at erkende, at de centraleuropæiske lande, der tiltrådte EU på et senere tidspunkt, er fuldgyldige medlemmer af Den Europæiske Union. Vi har også ret til at have vores overbevisning omkring vores allierede og har vores egne interesser, “konkluderer Orbán.

Det er ikke første gang Orbán kommer med kritik af Tyskland.

“Hvis tyskerne vil have et tysk Europa, betyder det, at de også vil fortælle andre nationer, hvad de skal gøre, og hvordan de skal leve,” siger Orbán og henviser til, at CDU politiker Manfred Weber, som ønskede at blive formand for Europa-Kommissionen, havde denne holdning. Ungarn forhindrede ifølge ham derfor hans kandidatur, og resultatet blev udvælgelsen af ​​Ursula von der Leyen.

” De (Weber og Merkel) ønsker at bestemme, hvad der er rigtigt i migration-, familie- og skattepolitik. De vil fortælle os, hvordan vi ungarere skal leve. Helmut Kohl gjorde det modsatte, han ville have det europæiske Tyskland, han stræbte ikke efter hegemoni, men efter pluralisme. Han har altid arbejdet for, at selv mindre nationer har ret til at bestemme deres egen skæbne, ”sagde Orbán for nylig. ota

Share This