Orbán om BLM: Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde

Viktor Orbán Foto: European People’s Party

Ungarn: “Under kommunismen plejede vi kun at se Vesten som noget positivt. Vi grinte (troede ikke på) af sovjetisk propaganda om sorte, der blev slået og om unge på ecstasy.” I dag kan politiet i Vesten ifølge Orbán ikke forhindre bølger af vold, “statuer bliver væltet ned i smukke bygader og i civiliserede lande er der bandekrige”, sagde Orbán med en tydelig antydning af situationen i Dijon i begyndelsen af ugen.

“Jeg ser lande, der fortæller os, hvordan vi skal leve rigtigt, hvordan vi skal regere, hvordan vi skal leve demokratisk, og jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde, sagde Viktor Orbán i Kossuth Radio.

Orbán udtalte sig i forbindelse med, at en Winston Churchill statue i Budapest blev forsynet med skriften “Racist” og “BLM”.

Lederen af Fidesz gruppen i Europa Parlamentet Tamás Deutsch siger til Euronews, at det nuværende systematiske angreb mod global kulturarv “mest ligner Maos revolutionære Kina, men også lignende forsøg i østblokken under kommunistregimet”. Indsatsen for at fortolke hundredevis år gammel historie på baggrund af nutidens liberale mainstream er ifølge ham “helt idiotisk, forfærdelig ahistorisk”.

Ligeledes Budapests oppositionsborgmester Gergely Karácsony kalder hærværket mod Churchill statuen “en fuldstændig misforståelse af historien”.

Share This