Orbán: Jeg er fredens ven, ikke Putins

Viktor Orbán og den russiske præsident Vladimir Putin under et besøg i Moskva Foto: CC-BY Kremlin.ru

Ungarn: “Jeg bliver kritiseret for at være Putins ven. I virkeligheden er jeg dog fredens ven. Jeg forhandlede med Putin, fordi jeg leder efter den hurtigste og korteste vej til at stoppe denne krig og til fred,” sagde den ungarske premierminister Viktor Orbán i et interview i det schweiziske ugeblad Weltwoche.

“Fred er et moralsk spørgsmål. Du skal forberede dig åndeligt. Det gjorde jeg også. Jeg tog beslutningen velvidende, at der ville komme en dårlig reaktion fra Vesten. Men jeg var overbevist om, at det er den eneste måde… at det er en pligt, for jeg er den eneste vestlige leder, der har en chance for at tale med Kiev og Moskva på samme tid,” sagde Orbán. Han sagde endvidere, at han ikke tager kritikken fra mange vestlige ledere personligt. ”Jeg er ligeglad. Fred er vigtigere. Glem ikke, at der i den tid vi taler her døde mindst et dusin unge mænd ved fronten.”

Orbán anser den nuværende situation ved fronten for at være uacceptabel og generelt meget dårlig. “Det er min motivation. Derfor vil jeg betale enhver politisk pris i Bruxelles. Jeg forsøgte at gøre noget på grund af den ekstraordinære position i det roterende formandskab for Rådet for Den Europæiske Union, og fordi jeg er en person, der kan tale med alle,” sagde han. ota

Share This