Orbán forudsiger EUs opløsning og muslimsk flertal i flere europæiske byer

Viktor Orbán Foto: Elekes Andor

Ungarn: Den ungarske premierminister Viktor Orbán sagde under et lukket møde i Fidesz partiet i lørdags i Kötcse nær Balatonsøen, at eurozonen, og endda EU selv, kan falde fra hinanden inden 2030. I 2040 vil muslimske immigranter ifølge den ungarske premierminister udgøre flertallet i franske byer, og andre større europæiske byer forventes at følge en lignende tendens, hvilket vil føre til behovet for at “reevaluere” Ungarns forhold til disse metropoler, skriver szabadeuropa.hu.

Ifølge Orbán skal der gøres alt for at øge Ungarns befolkning, han meddelte, at der vil blive indført nye familiestøtteforanstaltninger pga. landets demografiske problemer.

Viktor Orbán ser med håb på på samarbejdet mellem Tjekkiet, Ungarn, Polen og Slovakiet, som ifølge ham kan se frem til en lovende fremtid. Visegrad samarbejdet (V4) mellem de fire lande bliver et “stærkt magtcenter” i Europa, mener Orbán.

Samarbejdet inden for V4 er anstrengt lige nu på grund af Ungarns anderledes syn på størrelsen af ​​bistand til Ukraine, men det er ikke noget, der ikke kan overvindes, mener han. Orbán sagde ifølge szabadeuropa.hu, at “de liberale regeringer i Bratislava og Prag vakler, og i begge lande kan nye regeringer komme til, som Fidesz vil kunne danne en alliance med.” ota

Share This