Orbán angriber den “liberale mafia” i Europa

Viktor Orbán Foto: Hungary Government

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Ungarn: I Radio Kossuth angriber Ungarns ministerpræsident Viktor Orbán i kraftige vendinger den “liberale mafia” bestående af politikere, journalister og meningsdannere, som hjælpes godt på vej af penge fra folk som eksempelvis George Soros. Denne mafia’s mål er, siger han, her før Europaparlamentsvalget er at bilde folk ind, at der ikke kan gøres noget mod migration.

Men, siger Orbáni interviewet, det stik modsatte er tilfældet. Ud over den ungarske regering er fx Italiens indenrigsminister Matteo Salvini og USAs Donald Trump gået aktivt ind i kampen mod migration.

Ungarns udenrigsminister er samtidig på besøg i USA og har her bl.a. indgået en aftale med de romersk-katolske Mary Mount universitet om via uddannelser bedre beskytte kristne værdier og kristne trossamfund. Dette er afgjort tænkt som et modstykke til det Soros-finansierede Centraleuropæiske Universitet, der bestragtes som en del af den omtalte “liberale mafia”.

Den ungarske regering vil desuden samarbejde med USAID om at beskytte de kristene trossamfund i Mellemøsten. Migration er for Orbán’s parti Fidesz forblevet hovedtemaet i valgkampen i Ungarn op til Europapalamentsvalget. Meningsmålinger giver Fidesz pænt over 50 pct. af stemmerne ved valget på søndag.

Share This