Økologisk katastrofe på Krim, tusindvis evakueret

Armjansk Foto: Kolomiets P.U

Ukraine: Flere tusinde mennesker er angiveligt blevet evakueret på grund af et uheld på en kemisk fabrik i byen Armjansk i det nordlige Krim. Russiske myndigheder på den russisk annekterede ukrainske halvø har i flere dage holdt ulykken skjult, skriver ukrainske medier og flere Armjansk indbyggere på sociale medier.

Ifølge det russiske nyhedsbureau TASS torsdag er uheldet sket den 24. august og et ukendt kemisk stof er sluppet ud i atmosfæren. På sociale medier fortæller indbyggerne om en sur lugt og gul pulver som har dækket byen og klager over hoste og allergianfald.

Den russiske leder på Krim, Sergej Aksjonov bekræfter en nødssituation. Mere end 4.000 børn er ifølge ham blevet evakueret. Han afviser dog at der er tale om forgiftning. Han beskylder samtidigt Ukraine, problemerne skyldes ifølge ham manglende vandforsyning iværksat af ukrainske myndigheder.

Ukraines præsident Petro Porosjenko kvitterede straks ved at beskylde Rusland. Ifølge ham skyldes katastrofen russiske soldaters militære øvelser. ota

Share This