Nye uroligheder i Østukraine bryder ud

Ulykken i Kostjantynivka kostede en otte-årig pige livet  Foto: South Stream

Ulykken i Kostjantynivka kostede en otte-årig pige livet Foto: South Stream

Ukraine: Tre ukrainske soldater har mistet livet og fem er blevet såret i det østlige Ukraine. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.Ukraine beskylder de prorussiske separatister for gentagne gange at bryde våbenhvilen aftalt i Minsk i midten af februar.

Der er ligeledes rapporter om uroligheder i byen Kostjantynivka, omkring 40 kilometer fra Donetsk, hvor en otte årige pige er blevet dræbt af et ukrainsk militærkøretøj. Køretøjet passerede pigens mor gående sammen med sin to børn på en vej i byen.

Ulykken blev et startskud til større uroligheder i byen, hvor en menneskemængde forsøgte at sætte soldaternes overnatningssted i brand. Situationen er nu ifølge det ukrainske militær under kontrol, og man har anholdt de skyldige.

Det er dog ikke kun de ukrainske styrker, der beskylder oprørerne for et eller andet.

De prorussiske oprørere beskylder Ukraine for ikke at leve op til aftalen i Minsk, herunder for flere ovetrædelser af våbenhvilen samt en manglende erklæring fra den ukrainske regering om oprørernes områder i Østukraine.

Ukraine skulle senest lørdag definere oprørernes områder geografisk. Det er endnu ikke sket, angiveligt på grund af uoverensstemmelser i den regerende koalition, og det betragter oprørerne som et brud af Minsk aftalen. ota

Share This