Nye demo‘er i Tyskland med krav om kalifat

Illustrationsfoto: Shane T. McCoy

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Søndag aften var der flere anti-israelske demonstrationer i Berlin, hvor en gruppering bl.a. krævede indførelsen af et kalifat i Tyskland. På Alexanderplatz var 160 mennesker samlet for at demonstrere mod den israelske hærs kamp mod Hamas – det skriver Bild Zeitung og flere lokalaviser.

Hamas‘ raketangreb på Tel Aviv-området blev ikke nævnt, men der blev hørt flere paroler med ordlyden „Kalifat nu!“ Politiet var til stede, og efter halvanden time blev demonstrationen opløst.

Demo‘en var anført af en vis Ahmad Tamin, som er kendt fra flere demonstrationer i andre tyske byer. Han tilhører organisationen Generation Islam, som bliver overvåget af myndighederne, da den er en aflægger af Hizb ut-Tahrir, som er forbudt i Tyskland, da den har udslettelsen af Israel som mål.

I en video på YouTube forklarer han, hvordan „Allahs befalinger“ skal omsættes. Det enkelte individ skal gøre det gennem bønner, mens andre dele af sharia-loven skal gennemføres af staten. Han mener, at tyve skal have hugget hænderne af, og at kvinder, som bedriver utugt, skal straffes med 80 piskeslag. 

I løbet af natten var der optøjer i bydelen Neukölln, hvor der blandt andet blev sat ild til containere og flaget med „Free Palestine“-bannere. Ifølge politiet var gerningsmændene hovedsageligt fra den yderste venstrefløj.

Share This