Ny meningsmåling i Tjekkiet: Zeman og Drahos stadig i front

Jiri Drahos Foto: Jindrich Nosek

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Tjekkiet: At dømme efter den seneste meningsmåling, er den siddende præsident Milos Zeman og hans borgerlige udfordrer Jiri Drahos stadig favoritter til at gå videre til anden runde af det tjekkiske præsidentvalg. Første runder afholdes denne weekend. Zeman står til 32 pct., Drahos til 21.5 pct. af stemmerne.

Debatten op til valget er naturligvis intensiveret her i den allersidste fase. En anden borgerlig udfordrer, tidligere ministerpræsident Mirek Topolanek beskylder Drahos for at nægte at mødes med han til en TV-debat. Drahos erklærer, at Topolanek kun presser på, fordi han taber i meningsmålingerne, underforstået at han er desperat og kun ønsker debatten for at indhente det tabte. Drahos vil kun mødes i TV-debatter, hvor alle kandidater er med. Heller ikke Milos Zeman er meget for at møde modkandidater “face to face” i TV.

Drahos problem er, at han er ukendt i den brede offentlighed. Iflg. meningsmålinger kender 25 pct. af tjekkerne ham slet ikke. Det forsøger han at indhente her i sidste fase af valgkampen gennem et større reklamefremstød i medierne.

Share This