Ny humanitær konvoj fra Rusland til Ukraine

 

En lastbil medbringende humanitærhjælp fra Rusland  Foto: South Front

En lastbil medbringende humanitærhjælp fra Rusland Foto: South Front

Rusland/Ukraine: Rusland gør klar til at sende endnu en humanitær konvoj til Østukraine. Konvojen, som er nummer 11 i rækken af de russiske humanitære transporter til Ukraine, vil ifølge de russiske myndigheder indeholde 120 lastbiler og medbringende 1400 tons mad. Det skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.Konvojen vil ifølge de russiske myndigheder køre fra Rusland den 8. januar.

Ifølge ITAR-TASS har de foregående 10 humanitære konvojer fra Rusland i alt leveret 13.000 tons humanitærhjælp til Donetsk og Luhansk.

Chefen for Det russiske Røde Kors Igor Trunov betegnede kort efter jul de russiske humanitære  transporter som en invasion, da lasten ifølge ham ligeledes kan indeholde våben og ammunition.

Ligeledes formand for en krigsveteran-organisation i den russiske by Sverdlovsk har kort efter jul fortalt til en lokalavis, at transporterne også medbringer russiske soldater.

De russiske myndigheder afviste i begge tilfælde anklagerne og holder fast ved, at det kun er humanitærhjælp, transporterne medbringer. ota

Share This