Ny EU task force skal sikre seksuelle mindretals rettigheder under corona-krisen

EU Parlamentet i Strassbourg Foto: Bebu 65

EU: EU sætter et nyt aftryk på corona-krisen i Europa. Et nyt EU initiativ er blevet iværksat af Europa Parlamentet, hvor et flertal af medlemmerne ser en udtalt risiko for, at seksuelle mindretal kan blive krænket under coronakrisen. EU er ifølge parlamentsmedlemmerne nødt til at vise fællesskabets humanistiske tankegang og værne om de europæiske værdier.

Europa Parlamentet har foreløbigt bevilget 20 millioner euro til formålet. Pengene skal delvis bruges på lønninger for medarbejderne i den nye task force samt på oplysningskampagner i de enkelte medlemslande. Initiativet har fået navnet “Vi står sammen, allesammen”, et navn som ifølge parlamentsmedlemmerne klart signalerer, at de europæiske værdier ikke er til forhandling.

EU`s initiativ vækker begejstring hos Amnesty International i Danmark.

“Ligebehandling af alle uanset seksuel orientering og det køn man føler sig som, er vigtig at overvåge. Det er glædeligt, at EU politikere sætter fokus på problematikken, siger programleder for kønsmæssige spørgsmål i Amnesty, Helle Nørgaard.

Ligeledes professor Marianne Lund PhD og ekspert i krænkelser fra Aalborg Universitet, bakker op om EU`s beslutning. Marianne Lund har forsket i krænkelser de seneste 20 år og er hovedpersonen bag den nyligt offentliggjorte undersøgelse af krænkelser af kvindelige forskere i jobsansøgninger, som har resulteret i ændrede retningslinier hos Aalborg Universitet. 

Marianne Lund mener, at det nye initiativ fra EU viser, at europolitikerne er bevidste om, hvor ødelæggende krænkelser kan være for vort samfund.

“Vi har alle sammen forståelse for, hvor ødelæggende en virusepidemi er for os. EU`s seneste tiltag viser, at de europæiske politikere har indset, at krænkelser kan være ligeså ødelæggende for vores værdier, siger Marianne Lund og tilføjer:

“Det er netop en ufravigelig respekt og ligebehandling af alle, der adskiller os i Europa fra diktaturregimer rundt omkring i verden. Det skal vi holde fast ved, corona eller ej.” ota

Artiklen er fake news og bragt som en aprilsnar på Mr.East. Vi ses i 2021.

Share This