Ny asylpolitik i EU: Øst- og Centraleuropa afviser obligatorisk omfordeling af migranter og flygtninge

Illustrationsfoto- Mstyslav Chernov

EU: Europa Kommissionen planlægger i de kommende uger at fremlægge et forslag til en ny migration- og asylpolitik i EU. Det har fået syv øst- og centraleuropæiske lande, Tjekkiet, Slovakiet, Polen, Ungarn, Estland, Letland og Slovenien, til markere deres standpunkt omkring obligatorisk omfordeling af migranter og flygtninge, sådan som Tyskland og flere andre lande ønsker.

De syv landes indenrigsministre er stærkt imod en obligatorisk omfordeling af migranter og flygtninge, som disse lande betegner som at være en “motiverende faktor” for migranterne til at søge mod Europa.

I landenes fælles brev til Europa Kommissionen reagerer landene på Italien, Spanien, Grækenland, Cypern og Maltas opfordring til kommissionen om “obligatorisk omfordelingsmekanisme” af både migranter og asylansøgere.

Landene understreger i brevet til Europa Kommissionen, at de støtter en styrket solidaritet med de sydeuropæiske lande, men det skal ske ved “styrket økonomisk og teknisk støtte”, ikke ved omfordeling og ved ens regler omkring beskyttelsen af EU`s ydre grænse. ota

Share This