Nordeuropas dejligste strand ligger i Polen

Stranden i Swinoujscie Foto: Per Wium

Bred sandstrand – ingen sten – sjældent tang – vidunderlig udsigt og masser af lys!
Lyder det som et paradis? Det er det også
Af Per Wium
Polen: Stranden ved den nordvestpolske by, Swinoujscie, er muligvis den bredeste i hele Nordeuropa.
Og den blir plejet og passer og fremstår hver formiddag som frisk og lokkende. Om sommeren er der rigtig mange mennesker på stranden. De ligger ofte ganske tæt, men det fungerer fint. Jeg har aldrig hørt højrøstede stemmer eller høj musik. Jeg har kun oplevet dejlig stemning og stor hensyntagen. I Polen kender man nemlig ikke til “Mig-mig-mig”-kulturen, og det gælder også i vandet. Børn, forældre og bedsteforældre kan alle nyde det. Der er ingen, der er voldsomme i deres måde at bade på.

Aftenstemning ved stranden i Swinoujscie Foto: Per Wium

Strandbarer
Det kan blæse her – men aldrig så voldsomt som f.eks. ved Vesterhavet i Danmark. Bl.a. derfor kan det lade sig gøre at bygge fem-seks strandbarer hver sommer. Disse er populære – meget populære! Is, kaffe, vand og øl bliver langet over disken hele dagen og aftenen og af og til er der live-musik. Der er masser af stole og borde udendørs.
En aftenstund tæt på solnedgang dér er noget af det mest stemningsfulde.

En af de gode barer på stranden Foto: Per Wium

Mange gæster, populært område og relativt få P-pladser er desværre en uheldig cocktail.
Der er simpelt hen for få pladser til de mange biler. Bedste råd er at ankomme ret tidligt på dagen. Indtil kl ca 10.30 er det nemt (og billigt) at finde parkering. Alternativt må man parkere nogle km. væk – og gå turen til stranden.
Den er nu også rar.
Veje dertil
Det er nemt at tage færgen fra Gedser til Rostock og derfra kører ca 175 km. til Swinoujscie.
Et alternativ er færge fra Ystad til Swinoujscie. Der går flere færger hver dag stort set året rundt, og brobillet til Sverige er med i prisen.
Mr.East sætter i august fokus på Polen. Har du holdt ferie i Polen, oplevet spændende og interessante steder i Polen. Send os dit bidrag og del dine oplevelser med Mr.East læserne.
Share This