Netanyahu trodser polsk lov: Polakker samarbejde med tyskerne om at myrde jøder

Polen: Israels premierminister Benjamin Netanyahu, som deltager i mellemøstkonferencen i Polen, erklærede torsdag, at polakkerne samarbejdede med Nazi-regimet om at myrde jøderne under Holocaust, skriver The Jerusalem Post.

Benjamin Netanyahu udtalte sin beskyldning under besøget af det jødiske museum Polin i Warszawa, hvor han til fremmødte journalister sagde, at polakker hjalp tyskerne med at myrde jøder.

Benjamin Netanyahus udtalelse er i strid med den polske Holocaust lov, vedtaget i februar 2018. Loven gør det strafbart at beskylde Polen for en aktiv deltagelse i Holocaust og har i sin tid frembragt store protester fra Israel.

De polske myndigheder er ifølge den israelske avis Haaretz i gang med at undersøge den israelske premierministers udtalelse. ota

OPDATERET:

Israels ambassadør Anna Azari dementerede fredag morgen Netanyahus udtalelse.

Ifølge hende sagde Benjamin Netanyahu ikke, at den polske nation samarbejdede med nazisterne, men derimod, at ingen polak er blevet dømt for at samarbejde med tyskerne. Det vil med andre ord sige, at Netanyahu gav udtryk for, at nogle polakker samarbejdede med tyskerne, men ikke Polen som nation.

Share This