Navalnyj varetægtfængslet i 30 dage

Oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj Foto: Bogomolov PL

Rusland: Den russiske oppositionsleder Alexej Navalnyj skal varetægtfængsles i 30 dage, frem til 15. februar, hvor den russiske domstol skal træffe en afgørelse om hans videre skæbne. Retssagen mod ham foregik på den politistation, hvor han blev tilbageholdt, skriver internationale medier.

Navalnyj står anklaget for ikke at melde sig hos myndighederne i Rusland, som ifølge anklagerne var en del af den betingede straf på 3,5 års fængsel, han blev idømt tidligere. En sag som ifølge Navalnyj selv var konstrueret. 

Sagen mod Navalnyj betegnes af oppositionsmedierne i Rusland som ganske speciel, selv målt efter russiske forhold. Navalnyjs advokat fik angiveligt kun 30 min. til at kunne læse anklageskriften samt 20 min til at tale med sin klient. Efterfølgende blev Navalnyj nægtet besøg af advokat. Det vil ifølge advokat Olga Michajlovova resultere i at Navalnyjs team vil anlægge en sag mod myndighederne.

“Vi vil anlægge en sag for grænsepolitiets ulovlige fremgang, samt mod politiet som har tilbageholdt ham uden grund og nægtede ham kontakt med advokat. De må under ingen omstændigheder tilbageholde nogen længere end 48 timer, uden at det er en domstols beslutning, siger hun. ota

Share This