Ad

Navalnyj beskylder “bedstefar i bunkeren” for retsløshed i Rusland

Alexej Navalnyj Foto: Bogomolov.PL

Rusland: Ruslands oppositionsleder Alexej Navalnyj beskrev retssagen mod ham, som den højest mulige grad af uretfærdighed. Retssagen begyndte i dag på den politistation, hvor han tilbageholdes efter hjemkomsten. Navalnyj giver indirekte ansvaret for den til den russiske præsident Vladimir Putin.

“Jeg har set mange sager af latterliggørelse af retfærdighed, men bedstefaren i hans bunker er tydeligvis så bange for alt, at han simpelthen har revet kriminelloven i stykker og smed den i skraldespanden. Dette er det højest mulige niveau af uretfærdighed,” sagde Navalnyj efter dagens retssagsmøde på politistationen i byen Khimki. Ifølge DPA og andre kommentatorer henviser “bedstefar i bunkeren” til Vladimir Putin. 

Den 44-årige Navalnyj blev arresteret søndag kort efter landing i Moskva, hvor han vendte tilbage til efter en fem måneders rekonvalescens i Tyskland efter forgiftning med et nerveparalytisk stof, angiveligt novitjok. Tilbageholdelsen blev fordømt af en række politiske ledere og lande. Nogle europæiske statsmænd har udtalt sig for yderligere EU-sanktioner mod Rusland. ota