Narkofangst resulterer i kritik af Albaniens ledelse

Den albanske premierminister Edi Rama  Foto: Tomislav Medak

Den albanske premierminister Edi Rama Foto: Tomislav Medak

Albaniens premierminister Edi Rama bliver kritiseret efter en stor narkofangst i sidste uge. Et bevis på regeringens manglende indstats på området, mener den albanske opposition

 Af Mathilde Laurent

MathildeAlbanien: Albaniens premierminister, Edi Rama, får nu kritik fra den politiske opposition i kølvandet på sidste uges konfiskering af godt 115 kg kokain. Det skriver nyhedsbureauet Independent Balkan News Agency.

Efter flere måneders efterforskning og i tæt samarbejde med udenlandske partnere fandt Tiranas politi frem til en stor kokainfangst – værdisat til godt 10 millioner euro – onsdag, i sidste uge. Under dæknavnet ”Operation Xibraku” førte politioperationen til opdagelsen af et illegalt narkolaboratorium, i den albanske landsby, Xibrake, i regionen Elbasan.

Laboratoriet distribuerede angiveligt narkotika fra Latinamerika til Vesten og indgik i en narko-ring ledt af Ermal Ilir Hoxna, som er nevø til den tidligere albanske diktator, Enver Hoxna.

Ifølge Albaniens indenrigsminister, Saimir Tahiri, er der tale om den største nationale politiindsats mod narkosmugling:

”Det er det største og mest moderne narkolaboratorium, som hidtil er blevet beslaglagt i Albanien og for den sags skyld også på Balkan. Denne efterforskning beviser politiets professionalisme i kampen mod organiseret kriminalitet.”

Men netop disse detaljer vækker kritik fra oppositionen, Albaniens Demokratiske Parti (DP), som opfatter sidste uges kokainbjærgning som et udtryk for regeringens manglende indsats overfor netop dette problem.

”En sådan opdagelse er foruroligende”, siger DP’s generalsekretær, Arben Ristani.

”Så velorganiseret narkodistribuering ville slet ikke finde sted, hvis den siddende regering havde gjort en ordentlig indsats tidligere i forløbet.”

Dertil fordømmer oppositionspartiet også, at man har set sig nødsaget til at indblande udenlandske partnere, såsom Tyskland, da dette blot fremhæver den samme pointe: at opgaven indtil videre ikke er blevet løftet godt nok. Fra oppositionens side frygter man, at Albanien med tiden vil blive Europas største leverandør af narkotika.

Kilde: www.balkaneu.com

Share This