Ad

Moskva byder Laschet velkommen

Armin Laschet. Foto: Olaf Kosinsky / Wikipedia

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Valget af Armin Laschet som ny formand for CDU imødeses med håb fra russisk side. Og der spekuleres i, om han vil fortsætte den relativt venlige kurs over for Putin – det skriver flere tyske og centraleuropæiske medier.

I 2014 konstaterede „Die Welt“, at Laschet var den mest Putin-venlige politiker på linie med den tidligere kansler Gerhard Schröder, Alexander Gauland fra AfD og Sahra Wagenknecht fra Die Linke.

Under Krim-krisen i 2014 kritiserede den nye CDU-formand tyske politikere for at være alt for følelsesladede og modtagelige over for „anti-Putin populisme“.

I lighed med Schröder og flere andre politikere på tværs af partiskel har Laschet været indædt modstander af et stop for Nord Stream 2 i modsætning til partifællerne Norbert Röttgen og Friedrich Merz, som gik ind for et toårigt stop. Laschet følger Merkels linie og hævder, at projektet ikke er et politisk anliggende.

Mest bemærkelsesværdigt er nok, at Laschet gik enegang vedrørende forgiftningen af Sergej Skripal i 2018. Han gik imod Storbritanniens krav om en fælles europæisk holdning og advarede imod at dæmonisere Rusland.

Endelig har Laschet udtalt, at Rusland er en nødvendig partner, hvis der skal findes en løsning på konflikten i Syrien.

Indtil videre har den mulige CDU-kanslerkandidat ikke udtalt sig om Navalnyjs tilbagevenden til Rusland og dennes varetægtsfængsling.