Morawiecki: Største trussel mod vores civilisation er Rusland og bureaukraterne i Bruxelles

Morawiecki Foto- Kancelaria Premiera

Polen: Den største fysiske trussel mod vores civilisation i dag er Rusland. Derudover er der dog en anden alvorlig trussel, det er ødelæggelsen af ​​vores egen kulturarv. I Europa har en skjult krig mod værdier skabt af vores civilisation stået på i årevis – sagde den polske premierminister Mateusz Morawiecki i Madrid ved det konservative VOX-partis konvent den 9. oktober 2022. Vi bringer en del af hans tale.

“Polen og Spanien ligger i to modsatte sider af Europa, men vi er meget tæt på hinanden, fordi vores folk værdsætter uafhængighed over alt andet. I århundreder har vi levet på grænsen til civilisationer. Spanien i vest, Polen i øst. Vi repræsenterer Europas to fløje. Og styrken af ​​disse fløje er loyalitet over for traditionen.

Den Europæiske Union ønsker at vende ryggen til sin tradition. Nogle få embedsmænd i Europa er overbeviste om, at de er Europa. De tager fejl. Europa består af sine nationer, frie og suveræne. I stedet for at stole på styrken af ​​europæiske nationer og europæiske traditioner, investerer de i ​bureaukratiets magt.

Institutioner fra Bruxelles udvider deres egne kompetencer og gør det uden at have grundlag for det i aftalerne! Det kan vi ikke acceptere! På denne måde skaber de et multinationalt udyr, blottet for sjæl og uden sande værdier. Troen på, at vi kan bygge en fremtid uden at tænke på fortid, troen på, at vi kan være lykkelige, hvis vi bliver frataget vores identiteter, det er det rene vanvid.

Hvis Europa i stedet for at tro på mennesket vil tro på disse kunstige ideologiske formler, falder det i en dyb åndelig krise. Hvis vi giver afkald på den nationale identitet, dømmer vi fremtidige generationer til et liv i værdikaos. Tradition er det, der forbinder to modsatte kyster – mister vi den, ender vi i afgrunden.

Den største fysiske trussel mod vores civilisation i dag er Rusland. Men der er en anden alvorlig trussel. Det er en ødelæggelse af ​​vores egen kulturarv. I årevis har der været en skjult krig i Europa mod de værdier, der skabte vores kristne civilisation. Samtidig er vi alle børn af den kristne civilisation. Vi må ikke glemme og vi skal være stolte af den som arvinger og begunstigede af den bedste civilisation, den kristne civilisation. Den civilisation, der er mest gunstig for mennesker, den civilisation, der bygger på den nuværende velstand og gode muligheder for et bedre liv for menneskeheden i fremtiden.

Har du nogensinde hørt om, at Rusland undskylder for noget? Eller Kina? Ingen. Men vi får hele tiden at vide, at vi skal undskylde, hvem vi er, for vores værdier. Vi må sige nej. Jeg har ikke til hensigt at undskylde for at være en polak, en katolik, en person forbundet med så støvede værdier som sandhed og godhed, frihed og solidaritet, lov og retfærdighed.

Og ingen spanier, ingen italiener, ingen ungarer skal undskylde for det. Vi har grunde til at være stolte af, hvem vi er. Den magt, der bor i nationen, manifesteres i dag i Ukraine. Ukrainske mænd og kvinder vinder denne krig primært med deres kamphjerte. Og jeg er overbevist om, at de med vores hjælp til sidst vil vinde den. Og de millioner af ukrainske mødre og børn, der fandt tilflugt i Polen og Spanien, vil kunne vende tilbage til deres hjem – forhåbentlig ikke et helt ødelagt hjem! Jeg ved, at den spanske nation støtter ukrainerne meget stærkt, og jeg tror, ​​at denne krig er en vækkelse for Europa.

Sandheden er, at europæiske eliter er blevet narret af billige gaskontrakter og den naive tro på, at Moskva er en troværdig partner. Samtidig opfører Kreml sig som en narkohandler – den sælger gas billigere, men den reelle pris for denne gas ses nu i inflation, høje priser og blodudgydelserne i Ukraine. Men prisen for disse frygtelige fejl bliver ikke betalt af eliten, ikke af eliten i Bruxelles, men af ​​almindelige mennesker, normale familier i Spanien, i Polen, i hele Europa.

Det er en stor synd, en katastrofal fejltagelse af EU-institutionerne og også af nogle få indflydelsesrige mennesker… og denne fejltagelse må forblive en advarsel. Kan du huske Brexit? Har Europa-Kommissionen lært noget?

Jeg er meget glad for, at folk i mange lande er ved at vågne op til live, at de begynder at forstå, at Europa skal reddes fra sine rigtige gravere – en hær af hensynsløse embedsmænd, der er overbevist om deres ufejlbarhed. Det er ikke for sent. Det er stadig muligt at vende tilbage fra vejen, der fører til ødelæggelse. Der er flere og flere kræfter som VOX i Europa, der er flere og flere af jer, som bringer håb om, at vi kan blive stærke igen, forenes igen, og at vi kan vinde en bedre fremtid sammen. Der er én betingelse: Vi skal stole på de virkelige skabere af det nutidige Europa – dets befolkninger.

Jeg har en anmodning til alle disse mærkelige ideologiske eksperimentatorer derude: hvad med at I endelig giver os ro? Hvad med at du lader os leve normalt? Og hvad med, at I var så søde og ikke tog jeres “IDEER” ind i vores familier?

Mine damer og herrer, i dag går der mennesker rundt i Europa, som ønsker at bryde dørene ned til vores hjem og ombygge interiøret efter deres smag. Lad os ikke lade dem komme ind. Vores hjem, både i Spanien og Polen, er i fare.”

Oversættelse er en Google-translate oversættelse med hurtige rettelser og redigering.

Share This