Moderne teater skaber problemer i Rusland

Tannhäuser opsætning i Sevilla  Foto: Ealmagro

Tannhäuser opsætning i Sevilla Foto: Ealmagro

Rusland: Russerne begynder nu for alvor at vende sig imod de russiske myndigheder og igangsætter protester imod det russiske kulturministeriums stigende kontrol af de russiske teaterscener. SE EN VIDEO”Vi har et kulturministerium, som arbejder imod kulturen, imod kunst og imod hele den kulturelle kommunitet, siger en af Ruslands førende kunstkritikker, Marina Davidova ifølge Washington Post.

Omkring 15.000 russerer har skrevet under på en protest mod stigende censur af landets teaterscener og kunst generelt og opfordrer landets kulturminister Vladimir Medinsky til at gå af.

Protesterne er opstået efter at myndighederne valgte at tage opsætningen operaen Tannhäuser i Novosibirsk af programmet angiveligt fordi den var alt for erotisk og ikke i overensstemmelse med den russiske moral. Der er siden kommet flere sager af samme karakter, som alle handler om myndighedernes hårde greb om den offentlige moral.

En af de seneste og mest morsomme eksampler er en skoleforestilling, ved navnet Peter Plys og Bierne, som angiveligt kom i myndighederne søgelys på grund af biernes fremvisning af deres bagdele. ota

https://youtu.be/9FVo2HAXhKI

Share This