Mercedes-Benz ændrer kurs og satser på højeffektive forbrændingsmotorer

Mercedes Benz S600 Foto: M.rJirapat

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Egentlig ville Mercedes-Benz kun fremstille elbiler fra og med 2025. Den plan er nu forkastet. Set i lyset af den seneste udvikling satser man nu på forbrændingsmotorer og hybrid-løsninger – det skriver flere tyske medier.

Koncernen vil nu investere 14 mia. euro i forskning og udvikling af bl. a. højeffektive forbrændingsmotorer kombineret med elektriske løsninger. Ifølge den svensk-tyske topchef Ola Källenius går man således væk fra „electric only“-strategien og åbner op for flere teknologiske løsninger.

Konkret vil der blive satset på hybridløsninger – altså en kombination af forbrændingsmotorer og batteridrev. Ifølge topchefen handler det om at udnytte den nuværende industrielle struktur på bedst mulige vis.

Konkurrenten BMW har tidligere meddelt, at man er åben over for alle løsninger fremover – lige fra brint, el- og forbrændingsmotorer.

En medvirkende årsag til Mercedes-Benz‘ kursændring kan meget vel være tyskernes manglende lyst til at købe elbiler. Salget er mere eller mindre gået i stå, efter at det statslige tilskud ved køb er bortfaldet i Tyskland.

Endelig har verdens største bilproducent Toyota sammen med andre japanske mærker lanceret en ny højeffektiv forbrændingsmotor, som også kan fungere med brint, syntetiske drivmidler eller bio-brændstof.

Share This